Išias

Mnogo starostnikov toži zaradi bolezni, ki jo imenujemo išias, čeprav se le-ta lahko pojavlja tudi med mladimi. Išias je bolečina v spodnjem delu hrbta in se širi v zadnjico in noge. Bolečina je ponavadi močna in se pojavi nenadoma.

Če traja bolečina dalj časa, pa je najbolje, da se oglasimo pri zdravniku, ki nam bo svetoval nadaljnje zdravljenje. Sicer je metod za zdravljenje veliko, je pa najbolje, da začnemo išias že v mlajših letih preprečevati. To pomeni redna telesna vadba, primerna telesna teža, izogibajmo se nepravilni telesni drži in dvigovanju težkih bremen.

Išias nam lahko vzame mnoge življenske radosti, če ga ne zdravimo ali vsaj ne lajšamo ustrezno njegovih bolečin. Saj veste, omejeno človeško gibanje, človeku pač ne prinese obilo zadovoljstva, zato naredimo vse, če nam bolezen že trka na vrata, da bolečino vsaj čim bolj omejimo. Da bomo hodeči zakorakali še v mnoga poletja in zime. Gradili sedanjost in prihodnost, ne glede na to koliko let štejemo. In naj ne bo išias tisti, ki bi nam to onemogočil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *