Kako preprečiti mobing?

Psihofizično izsiljevanje na delovnem mestu, kateremu pravimo mobing lahko kaj kmalu podjetje spelje na pot k propadu, saj delavci oziroma osebe, ki so tako žrtve slednjega začnejo bistveno slabše reagirati na delovno okolje, njihove sposobnosti začnejo upadati s tem pa se seveda posledično znižuje tudi ugled samega podjetja v družbi.

Mobing je lahko opazen v več oblikah, na primer ko nadrejeni psihofizično izsiljuje delavca ali seveda tudi obratno, ko neka skupina delavcev ali posameznik izsiljuje drugega posameznika ali ko določen posameznik izsiljuje tudi večjo skupino sodelavcev.

Seveda se da prav tako kot vse druge stvari tudi mobing rešiti oziroma ga preprečiti. V primeru, da je tako zlorabljen kakšen od delavcev s strani drugega posameznika, skupine mora delovodja poznati ustrezne ukrepe ter bolj pomembno slednjega zaznati, saj delavci po navadi samim ne bodo priznali oziroma potožili o tovrstnih zadevah. Prav tako morajo biti tudi delavci seznanjeni s tem, kam se morajo obrniti po pomoč, če slučajno nanese na tovrstno psihofizično nasilje, katerega lahko na našem svetu na žalost zapazimo čedalje več.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *