Kakšno kuhinjo boste izbrali?

Za kuhinje se uporabljajo različne vrste lesa predvsem oreh, hrast pinija, akacija ter tudi razne eksotične vrste. Zelo pogoste so kuhinje iz iverala. Za delovne pulte se uporabljajo kamen, kerrock, corian, steklo, les, laminat, nerjaveče jeklo in drugi materiali. Če ste v kuhinji pogosto, je izbira kvalitetnega pulta odpornega na toploto pravilna odločitev.

Med najkvalitetnejše materiale za pult spada granit, ki je poleg še nekaterih materialov odporen na toploto. Zaradi dobrih lastnosti, je potrebno, če želite imeti granitni pult, seči nekoliko globlje v denarnico. Priporočljiva razdalja med delovnim pultom in omarami mora biti vsaj 50 cm. Štedilnik in hladilnik se vse pogosteje postavljata okoli 80 cm od tal, saj sta tako lažje dosegljiva.

Če potrebujete novo kuhinjo, si boste lahko veliko kuhinj ogledali na spletni strani podjetja Il Ambienti http://www.ilambienti.com/kuhinje/

Bela tehnika mora biti oddaljena od stene zaradi zračenja, kar je pomembno za pravilno delovanje. Kuhinjski predali in omare imajo vgrajen sistem za tiho zapiranje. Med novostmi, ki se pojavljajo zadnja leta so dobro izkoriščene kotne omare. V kotnih delih kuhinje se lahko odločite za kotne izvlečne omare, izvlečne kotne police, vrtljive ali izvlečne predale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *