Miselne igre

Nekatere miselne igre so takšne, da so jih poznali že naši starši, poznamo jih mi in poznali jih bodo tudi naši sinovi in hčere, vnuki in vnukinje … Tem igram lahko rečemo zimzelene miselne igre, saj jih ne uničijo oz. popolnoma izrinejo niti računalniške igre, ki so dan danes tako priljubljene.

Čeprav se družabne igre in miselne igre danes igra precej manj, kot se je včasih, so še vedno močno prisotne. Pred začetkom razvoja računalniških iger so bile miselne igre ena izmed redkih možnosti, s katero se je lahko mladina zabavala.

Med najbolj popularne zimzelene miselne igre lahko štejemo šah, monopoli, štiri v vrsto in celo igro križec, krogec. Nekatere igre, ki sicer niso miselne, a so prav tako družabne, so lahko še bolj prijetne in sproščujoče za igranje. Človek ne jezi se je primer takšne igre, ki od igralca ne zahteva, da bi razmišljal.

Te stare igre so tako popularne, da so se prenesle tudi v digitalni svet. Tako lahko čisto vse omenjene igre igramo tudi na računalniku. Nekatere so precej bolj pogoste in jih dosti lažje najdemo kot druge, a z nekaj truda boste hitro poiskali prav vsako izmed njih.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *