Zadnji amortizer

Zahtevni kupci želijo zadnji amortizer s posebno dobrimi lastnostmi. Gre za individualne lastnosti, ki jih mora zadnji amortizer imeti. Lastnosti so hkrati klasične in sodobne. Od najstarejših časov avtomobilizma do danes so nekatere lastnosti praktično nespremenjene v svojih osnovah, hkrati pa izvedbe govorijo o velikih spremembah. Že v samem začetku avtomobilske dobe je želel človek potovati brez naporov. Takratne zahteve so bile olajšanje z krajšimi vožnjami.

Prva vožnja, ki je bila dolga sto kilometrov je bila za tiste čase epski podvig. Danes je to nekaj normalnega, komaj omembe vredna razdalja. Vožnje iz začetka avtomobilizma so bile v povprečju bistveno krajše, kot današnje. Zato je je željo po vožnji brez napora zadnji amortizer lažje izpolnjeval kot danes. V današnjih časih so vožnje daljše, hitrosti so večje, tudi dinamika vožnje je bistveno napredovala. Te spremembe lahko opazimo tudi v bistveno krajšem časovnem razmaku.

Ker so te spremembe prisotne in občutne, si želijo vozniki in potniki času primerne spremembe. Vožnje morajo biti nenaporne, hkrati pa časovno ustrezne, prilagoditi se morajo zelo različnim voznim površinam in načinom vožnje. Danes tehnologija in napredek omogoča, da se to zagotovi na odličen način. V tem primeru ima zadnji amortizer posebno vlogo.

Proizvajalci omogočajo prilagajanje s številnimi lastnostmi. Osnovne izvedbe največkrat omogočajo dober kompromis, naprednejše izvedbe pa omogočajo, bistveno boljšo prilagoditev. To pomeni, da lahko voznik izbira nastavitve, ki so tovarniško pred nastavljene ter ustrezajo vsem zahtevam voznika. V Velko primerov gre za nastavitve, ki se gibljejo med dvema skrajnostnima. To sta udobje in vodljivost. Načeloma se ti dve lastnosti izključujeta, zato je potrebno v naprednih modelih nuditi obe možnosti, kot tudi vse vmesne kombinacije.

Sodobni zadnji amortizer to omogoča. Voznik tako lahko izbira ali bo dal pri lastnostih prednost udobju potnikov ali bo izbral način, ki omogoča večjo vozno dinamiko vožnje. Ker so vozne površine različne, poleg različnih načinov vonje, je prilagajanje danes zaželena lastnost. Vendar je na žalost vse skupaj povezano s stroški. Osnovne različice zato ostajajo kompromis, ki ga je proizvajalec preko izkušenj in možnosti razvoja izbral kot najboljši. V naprednejših izvedbah, pa so z doplačilom možnosti za zahtevne izpolnjene. Ostane mu samo še izbira najboljšega, kar zanj trg ponuja.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *